0 212 626 85 00
trendefr
Sosyal Medya Hesaplarımız

Yangın Söndürme Sistemleri Bakımı

Anasayfa » Yangın Söndürme Sistemleri Bakımı

Yangın söndürme sistemleri bakımı, temel işlevi yangının kaynağının kısa sürede bulunarak söndürülmesidir. Yangının kaynağının bulunmasındaki sürenin dikkate alınmadan yapılan projelendirmeler veya algılama elemanlarının tipinin doğru seçilmemesi sistemin ana işlevini tam olarak yerine getirememesine neden olacaktır. Ayrıca algılayıcı tipinin ortam koşullarına uygun olarak seçilmemesi yanlış alarmlara neden olacağından, sistemin güvenilirliğinin ortadan kalkması sonucunu doğuracaktır.

Yangın Söndürme Sistemleri Bakımı

Kontrol panelleri korunulacak olan binanın büyüklüğüne, algılama ve uyan elemanlarının miktarına, ihtiyaç olan yardıma kontrol rölelerine ve müşterinin ihtiyaçlarına göre seçilir.

Dedektörler

Dedektör seçimi önemli bir unsurdur. Dedektör yangın ile günlük olayları birbirinden ayırmalıdır. Sigara dumanı, buhar ve depolanan ürünlerden dolayı ortamda bulunan gazlan gerçek bir yangın dumanımdan ayırt edebilmelidir. Ayrıca dedektörlerin algılama alanları göz önüne alınarak doğru bir şekilde yerleştirilmeleri gerekmektedir.

Duman Dedektörleri

Duman dedektörleri optik ve iyonizasyon olmak üzere iki çeşittir. Dumana karşı etkilidirler (Beyaz ve siyah duman). Seçim yapılırken korunulacak alandaki yangın riski göz önüne alınmalıdır. İyonizasyon duman dedektörlerinde bir elektrik akımı iki elektrot arasında akar. Duman geldiğinde bu akım azalır. Optik duman dedektörlerinde ise bir ışık dağılımı ile duman algılanır.

Isı Dedektörleri

Isı dedektörleri sabit ısıya ayarlanmış tipte veya ısı artışını algılayacak şekilde ayarlanmış tipte olabilir. Bunlar diğer dedektöriere göre daha az hassastır. Küçük yangınların çıkma ihtimali olan yerlerde kullanılmalıdır. Küçük ısı değişimlerini algılayamayabilir. Isı dedektörlerinin seçimi yapılırken ortam sıcaklığının 20 derece üstü seçilmeye dikkat edilmelidir.

Yangın İhbar Butonları

Yangın ihbar butonları kısace alarm sistemini harekete geçirerek bir yangın durumunda alarm vermek için personele imkan tanıyan ürünlerdir. Bu butonlar; bir alarm vermek için herhangi bir noktadan 30 metreden fazla uzağa gitmeden, yerden 1.4 metre yüksekliğe ve engelleme olmaksızın kolaylıkla ulaşılabilecek noktalara iyi bir şekilde  onte edilmiş olmalıdır. Analog adreslenebilir sistemlerde ortam koşullarının tanıtılabilmesi yanlış alarm olasılığını minimuma indirmektedir. Ayrıca hangi dedektörden alarm geldiği panel üzerinden gözlemlenebilindiğinden, yangının kaynağının kısa sürede bulunması ve müdahele edebilmek mümkün olmaktadır. Hata/hatalar meydana geldiğinde analog izolatörler kullanarak döngüyü bölgelere ayırıp kaybolabilecek koruma alanının minimuma indirilmesi mümkün olmaktadır. Böyiece hatanın meydana geldiği bölge izole edilerek diğer bölgelerin çalışması engellenmiş olmaktadır. Konvansiyonel sistemlerde bölgeler birbirinden ayrı devreler olduğundan bir bölgede gelen hata, o bölgenin tümünün çalışmasını engellemektedir.

Yangın Söndürme Sistemleri Bakımı

Web Tasarımı ve Seo Çalişması 05380339039